Leerlingenraad
Ook dit schooljaar is er weer een leerlingenraad. In de leerlingenraad nemen uit ieder leerjaar vanaf groep 5 twee kinderen deel aan de raad. De kinderen worden gekozen door de medeleerlingen.
De raad wordt voorgezeten door een leerkracht.
Het doel: kinderen praten en denken mee over wat er op school nodig is, aandacht voor moet zijn en nemen over een aantal zaken een besluit. Denk bijvoorbeeld aan: kiezen van een nieuw speeltoestel of welke ideeën hebben kinderen om een goed leer- en werkklimaat te creëren?
De Leerlingenraad van dit schooljaar stellen zich voor:
Ik heet Annelot uit groep 5 en ik ben 9 jaar oud. Mijn hobby's zijn paardrijden en buitenspelen. Ik wil graag dat De Buitenplaats een leuke school is voor iedereen en dat kinderen het fijn vinden op deze school. Ik vind het fijn om daarmee te helpen.
Mijn naam is Fedde. Ik zit ook in groep 5. Mijn hobby's zijn voetbal en tennis. Ik ben 9 jaar oud.
Ik ben Nouk uit groep 6b en ik ben 10 jaar. Mijn hobby's zijn circus, toneel en dansen. Ik vind de Leerlingenraad leuk, omdat ik goed kan bedenken wat de klas leuk zou vinden. En ook omdat ik goed de leiding kan nemen.
Mijn naam is Finn. Ik zit in groep 6a. Sinds dit jaar zit ik in de leerlingenraad, omdat ik het leuk vind om te stemmen en m'n mening te geven over ideeën voor de school. Daarnaast vind ik het ook leuk om samen te werken in een groep.
Ik ben Nora, ik ben 10 jaar oud en zit in groep 7. Ik speel graag buiten en vind het heel leuk dat ik mijn klas mag vertegenwoordigen in de Leerlingenraad. Ik heb vaak leuke ideeën die ik nu gelukkig meteen aan een leerkracht kan vertellen.
Ik ben Gilles uit groep 7 en ik zit bij de Leerlingenraad omdat ik het leuk vind om beslissingen te nemen en iets te doen voor anderen. Ik vind het fijn om hiervoor samen te overleggen.
Ik ben Jip uit groep 8. Mijn hobby’s zijn voetbal en tennis. Ik wilde graag in de Leerlingenraad om mee te kunnen denken aan de toekomst van onze school.
Ik ben Bruno uit groep 8 en ik ben 11 jaar oud. Ik vind het erg leuk om ideeën te bedenken, deze samen met anderen te overleggen en in te brengen voor onze school.